Smještajni
Objekat

Okučnica. Dvor.
Apartman 1


Soba. Kuhinja.
Apartman 2


Sobe. Kuhinja.
Apartman 3


Sobe. Kuhinja.


Mjesto Postira, Otok Brač

Postira

Postira su mediteranski gradić smješten na sjevernoj obali otoka Brača. Izranjajući iz bistrog plavetnila Jadrana, uspinju se ona uz brijeg da zagrle stoljetne maslinike i borovu šumu što dijelom nadomjesti ugaslu lozu, a uvlače se uz to i na jug u plodnu dolinu vinograda i bračke mandarine.
Povoljan položaj učinio je Postira lukom i ribarskim mjestom, a plodna zemlja u zaleđu osigurava gostima mjesta domaću hranu i kvalitetna vina.Stanovništvo je okrenuto zemlji i moru, pa je uz bogastvo maslinika, voćnjaka i vinograda, prerada ribe mjesna okosnica. Okružena pitomom uvalama, borovom šumom, maslinicima i vinogradima, Postira su idealna za nezaboravni odmor. Ima svoju ambulantu, banku, poštu, crkvu i školu, taxi službu, restorane i kafiće, razne prodavaonice. Postira imaju svoje fešte, fijere i dobre ljude koji će Vam u sklopu tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija „Postirsko lito“, ispričati lijepu priču o Mediteranu kakav je nekad bio i učiniti Vaš boravak ovdje još interesantnijim.
Postira protežu svoje korijene duboko u prošlost, o čemu svjedoče tri starokršćanska lokaliteta među kojima su najpoznatiji ostaci bazilike u Lovrečini, uvali s izvor vodom i prelijepom pješčanom plažom.
Turizam i ugostiteljstvo postaje u Postirima sve važnije zanimanje.Turistička ponuda zasnovana je na smještaju u komfornim hotelima i privatnim apartmanima namijenjena je prvenstveno mirnom obiteljskom odmoru.
Postira, 10 km udaljena od trajektnog pristaništa u Supetru (ljeti, preko 14 polazaka dnevno), idealno su odredište za sve one koji žele uživati u bogatoj spomeničkoj baštini i prirodnim ljepotama Srednje Dalmacije (Dioklecijanova palača, Trogir, Salona, Klis, kanjon Cetine…), opuštajući se istovremeno u čarima jednog malog otočkog gradića. Treba spomenuti i brojne mogućnosti šetnji i izleta po samom otoku: Pustinja Blaca, Vidova Gora, Zlatni rat, Škrip, kamenoklesarska škola u Pučišćima….! Svako je bračko mjesto na svoj način zanimljivo!
Srdačnost i gostoljubivost domaćina, neposrednost ribara i težaka, sjetni mir kala i blizina pitomih uvala ostaju u dugom sjećanju.
Dobro došli!

„Rodih se u gradiću na
 žalu morskog kanala. Pred
njime more s jedrenjačama i
parabrodima...; s one strane
vode daleko ljubičasto kopno
s dugom morskom kosom;
za gradićem krševit kraj,
našaran zelenilom vinograda i
maslinika.“

Vladimir Nazor (1876-1949),
Anđeo u zvoniku, 1926.

 


Copyright 2010 © Blade Tech design. All rights reserved.